• 021-53806 و 4-56716223 - 021
  • تهران، کیلومتر ده جاده قدیم کرج، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار شهید ابوالقاسم، خیابان صنوبر دوم جنوبی، میدان فلسطین، انتهای خیابان سیزده آبان غربی، پلاک22 و 24

چرا بالابرها ایمن تر از آن چیزی است که شما فکر میکنید؟

مقدمه

روزانه چند بار از آسانسور يا بالابر استفاده مي کنيد؟ خيلي از افرادي که ده يا بيست يا کمتر از اين تعداد طبقات را جهت رسيدن به محل کار خود طي مي کنند، به ندرت به سيستم هاي الکترومکانيکي يا الکتروهيدروليکي پيچيده که هر روز به بالا و پايين مي روند فکر مي کنند. با اين حال بسياري احساس راحتي را زماني که توسط اين دستگاه ها بالا و پايين مي شوند را ندارند. اگر چه هيچ ترديد يا ترس منطقي از آسانسور يا بالابر وجود ندارد. اين افراد عمدتاً ترس از فضاهاي محصور شده کوچک يا آگورافوبيا (ترس از به تله افتادن) دارند.

صدمات و مرگ و مير ناشي از بالابر

مديريت بهداشت و ايمني (HSE) حوادث بالابري را براي همه افرادي که با آسانسورها و بالابرها جابجا مي شوند يا افرادي که با آنها کار مي کنند دسته بندي کرده است. و طبق آمار HSE از سال 2002 تعداد افرادي که بر اثر اين نوع حوادث صدمه ديده 266 نفر و تعداد فوتي ها 4 نفر مي باشد.

همانطور که مي توانيد تصور کنيد، آسيب هاي جدي تر زماني رخ مي دهد که اشکالي در سيستم الکتريکي يا مکانيسم ايمني وجود داشته باشد. نقص مي تواند به علت تعميرات ناقص، تعمير و نگهداري يا بازرسي توسط پرسنل کم تخصص رخ دهد.

صاحبان ساختمان هاي مسکوني يا اداري و تجاري وظيفه دارند تا اطمينان حاصل نمايند که تمام بسترها و زيرساختهاي ساختمان آنها ايمن باشد. در اروپا اين شرايط توسط کميسيون اروپا اداره مي شود تا اطمينان حاصل گردد که تجهيزات آسانسوري به درستي مورد تعمير و نگهداري واقع مي شود. در اروپا، آسانسور نفربر توسط اداره آسانسور اداره مي شود که بيان مي کند تجهيزات بايد توسط مالک بالابر به درستي حفظ و نگهداري شود. طبق قوانين، از سال 1997، آسانسورهاي نفربر بايد هر 6 ماه يک بار توسط متخصصان شايسته بررسي و آزمايش شوند.

آيا پله ها امن تر هستند؟

اين مطلب ممکن است شما را شگفت زده کند که از نظر آماري، استفاده از آسانسور و بالابر نسبت به پله ايمن تر و راحتتر است. آمار مرگ و مير منتشر شده توسط دفتر ملي آمار اظهار داشت که در سال 2014، 732 مرگ و مير ناشي از سقوط يا پايين افتادن از پله ها وجود دارد که به مراتب بيشتر از مرگ و مير مرتبط با تجهيزات بالابري است.

عوامل ايمن بودن بالابرها

اگر هنوز در مورد قدم گذاشتن به درون بالابر يا آسانسور نگران هستيد، چند ويژگي ايمني مکانيکي وجود دارد که ممکن است باعث اطمينان خاطر و راحتي شما شود.

کابل هاي فولادي

کابل هاي فولادي که آسانسور را بالا نگه مي دارند، از عوامل استحکام کابين محسوب ميشوند. حتي اگر يکي از 6-8 (بسته به اندازه کابين دارد) کابلها پاره شود، همچنان قادر به نگه داشتن وزن سنگين تر از کل آسانسور را دارا خواهد بود. از لحاظ تئوري، سقوط کابين هرگز اتفاق نخواهد افتاد، مگر اينکه تمامي کابل ها قطع شوند. به عنوان مثال، در سال 1945، يک بمب افکن B-25 در ساختمان امپراطوري سقوط کرد و تمام کابل هاي آسانسور ساختمان را قطع کرد، به طرز معجزه آسايي تنها فردي که درون آسانسور بود جان سالم به در برد، چرا که کابل ها قبل از رسيدن به زمين سرعت آسانسور را کاهش دادند.

ترمزها

علاوه بر کابل هاي فولادي، آسانسورها همراه با يک سيستم ترمز اتوماتيک ساخته شده اند که در بالا و پايين شفت قرار دارد. اگر به هر دليلي کابين سقوط کند يا سرعت پايين آمدن آن بيش حد نرمال باشد، ترمزها در هر نقطه انتهايي شروع به کار کرده و باعث آهسته پايين آمدن بالابر مي شوند.

وزنه تعادل

اگر نگران گير افتادن در يک آسانسور در حال سقوط هستيد، نترسيد. در تئوري، آسانسورها اگر دچار سقوط شوند، هرگز به زمين نميرسند چرا که داراي وزنه تعادل هستند.

وزنه هاي تعادل مقابل قسمت انتهايي کابين متصل شده اند و بسيار سنگين تر از يک کابين خالي مي باشند. اگر کابل هاي فولادي و ترمزها موفق به جلوگيري از سقوط نشوند و شما تنها کسي هستيد که در بالابر حضور داريد، کابين دستگاه در عمل به سمت بالا خواهد رفت.

چرا بالابرها ایمن تر از آن چیزی است که شما فکر میکنید؟
برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.