تماس با واحد فروش  -   02153806 و 02156716223

مقدمه

آسانسورهاي هيدروليکي در صدها بالابر موجود در دنيا يک سيستم شناخته شده مي باشند. همينطور در حجم بالايي از ماشين آلات و تجهيزات صنعتي از همين سيستم استفاده مي شود. اما آيا مي دانيد بالابر هيدروليکي چطور عمل مي کند؟ اطمينان حاصل کنيد که آسانسور شما در وضعيت مناسب نگه داشته شده است، با درک اينکه عملکرد آن چگونه است و تشخيص هر گونه تفاوت ايجاد شده قبل از اينکه مشکلي رخ مي دهد. و درانتخاب وسيله مناسب کسب و کار تخصصي خودتان درست تصميم بگيريد چرا که هر آسانسوري ويژگي مخصوص مکان خود را دارد.

يک بالابر هيدروليکي چيست؟

سيستم هاي هيدروليکي در هر چيزي کاربرد دارد. از ترمز اتومبيل و ماشين هاي ليفتراک گرفته تا پمپ هاي فشاري. تمام اين سيستم ها از يک اصول مشابه استفاده مي کنند، بالابرهاي هيدروليکي نيز از اين قاعده مستثني نيستند. اجزاء اصلي آن شامل موارد ذيل مي باشد :

- پيستون درون سيلندر (شفت)

- منبع يا تانک روغن

- پمپ

- موتور (براي به کار انداختن پمپ)

- شير

معمولاً يک آسانسور هيدروليکي داراي يک اتاقک جهت قرار گرفتن تجهيزات است (موتورخانه)، که موتور و تانک روغن و پمپ درون آن قرار ميگيرند، بنابراين ممکن است به فضاي بيشتري نسبت به آنچه که انتظار مي رود احتياج داشته باشيد. و در نوع جديدتر مي توان از سيستم هاي بدون موتورخانه استفاده نمود که تمامي تجهيزات هيدروليک درون بخشي با عنوان پاوريونيت قرار خواهند گرفت که پشت خود دستگاه جا مي گيرد، بنابراين انتخاب هاي بيشتري جهت صرفه جويي در فضا در اختيار خواهيد داشت. و اينک به اين پرسش خواهيم رسيد که :

بالابر هيدروليکي چگونه عمل مي کند؟

آسانسورهاي هيدروليکي بر اساس يک اصل کار مي کنند: براي بالا بردن، يک پمپ فشار روغن را درون سيلندر افزايش داده و پيستون را (که به بدنه اصلي متصل بوده و آنرا هل مي دهد) بالا مي برد. براي پايين رفتن، سوپاپ (شير) باز مي شود و روغن ميتواند به مخزن رفته و با استفاده از نيروي گرانشي، وسيله به پايين بر مي گردد. نمودار زیر اين سيستم را نشان مي دهد. هنگامي که شير بسته است، روغن تنها مي تواند از مخزن به داخل سيلندر برود. و هنگامي که شير باز است، روغن تنها مي تواند از سيلندر به مخزن جريان يابد. در واقع کليدهاي کنترل دستگاه باعث عملکرد پمپ و جريان پيدا کردن روغن مي شوند. وقتي کف کابين به ارتفاع مدنظر مي رسد پمپ خاموش شده و کابين بواسطه نيروي روغني که در سيلندر محبوس گرديده، نگه داشته مي شود. موقعيت، اندازه و عملکرد سيلندر مي تواند يکي از دو گزينه باشد : داراي چاله و بدون چاله.

 

 

 

يک بالابر هيدروليکي چاله دار چيست؟

اين نوع دستگاه يک بالابر هيدروليکي معمولي است. در اين سيستم به يک چاله در کف محل نصب دستگاه نياز است که سيلندر درون چاله قرار مي گيرد و کابين توسط شفت درون سيلندر، دقيقاً به ارتفاع همان اندازه اي که سيلندر درون چاله قرار دارد به بالا مي رود. ما اين نوع سيستم را "جک از وسط" نامگذاري مي کنيم.

يک بالابر هيدروليکي بدون چاله چيست؟

به اين معني که نيازي به وجود چاله جهت قرار گرفتن سيلندر درون آن نيست. پيستون ها به صورت مستقيم عمل مي کنند و روي زمين در کنار گوشه هاي پايين سازه نصب مي شوند. اين سيستم مانند يک جک عمل مي کند و مسافت جابجايي را به 20 الي 30 متر محدود مي سازد. اين نوع دستگاه سيستم رايجي نيست ولي در مکان هايي که با محدوديت فضا روبرو هستيم، کاربرد مناسبي خواهد داشت.

محاسن و معايب

محاسن :

- با استفاده از يک سيستم هيدروليکي جک از وسط ديگر نيازي به اشغال فضاي اضافي در محيط کل دستگاه و فضاي بالاي شفت به منظور نگه داشتن کابين نخواهد بود (که در بالابرهاي کششي اينگونه نيست)

- اين سيستم بواسطه کف زمين يا چاله پشتيباني مي گردد و هيچ نيازي به تقويت يا نگهدارنده ندارد

- احتمال سقوط در اين سيستم وجود ندارد چرا که بر خلاف سيستم کششي وابستگي به کابل و تسمه وجود نخواهد داشت. در صورت بجود آمدن هرگونه مشکلي در سيستم هيدروليک، دستگاه نهايتاً با همان سرعتي که روغن نشت مي کند، به پايين مي آيد.

- اگر شما به دنبال بهره وري انرژي هستيد، بالابر هيدروليک در بين مابقي بالابرها بهترين و کارامدترين گزينه خواهد بود. چرا که نيروي زيادي براي بالا بردن کابين مورد نياز است ولي در اين سيستم غلبه بر نيروي گرانش جهت بالا بردن به دوش سيال روغني خواهد بود که با کمترين انرژي بيشترين قدرت را توليد خواهد نمود. اين مسأله در وسايل ديگر مثل بالابر کششي با اضافه کردن وزنه برطرف مي شود که در مقايسه با سيستم هيدروليک پيچيدگي هاي بيشتري را داراست.

- در نهايت، آسانسورهاي هيدروليکي ارزان تر از نوع کششي هستند، بنابراين اگر بودجه مسأله کليدي باشد، اين امر مي تواند به تصميم گيري کمک کند.

معايب :

- سرعت جابجايي بالابر هيدروليکي پايين است (نهايتاً 1 متر بر ثانيه). نتيجتاً اين نوع سيستم براي بيش از 6 الي 8 طبقه جابجايي مناسب نخواهد بود. ضمن اينکه در صورت قرار گرفتن سيلندر درون چاله متراژ عمودي سيستم افزايش خواهد داشت.

- فضايي که بابت قرار گرفتن پاوريونيت لازم است ممکن است مناسب هر مکان يا ساختماني نباشد. همچنين ممکن است حفر چاله جهت قرار گرفتن سيلندر با معضلاتي روبرو باشد.

- يک سيستم هيدروليک وابسته به روغن است که در دماهاي مختلف متفاوت عمل مي کند. (هر چه دما بالاتر باشد روغن روانتر خواهد بود) بنابراين بايد سيستم هيدروليکي را در شرايطي نصب نمود که تفاوت دما بر سيستم کمترين تأثير را بگذارد.

- مانند هر سيال ديگري امکان نشت روغن وجود دارد که در صورت بروز نشتي مشکلات اساسي بوجود مي آيد. البته اين مورد در حد يک خرابي است و نيازي به تعويض کل سيستم نمي باشد.