- 53806- 021
- تهران، کیلومتر ده جاده قدیم کرج، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار شهید ابوالقاسم، خیابان صنوبر دوم جنوبی، میدان فلسطین، انتهای خیابان سیزده آبان غربی، پلاک22 و 24
به عنوان بخشي از تلاش براي ماندگاري بيشتر ساخت و ساز ، توليدکنندگان ماشين آلات سنگين نسخه هاي تمام برقي خودروهاي ساختماني سنتي را عرضه مي کنند. فشار براي شيوه هاي ساخت و ساز پايدارتر در سال هاي اخير تشديد شده است و ماشين آلات سنگين برقي اکنون به عنوان يک جايگزين سازگار با محيط زيست به رديف خودروهاي برقي و حمل و نقل عمومي مي پيوندند.
همچنین بخوانید: خرید بالابر خانگی
تجهيزات ساختماني الکتريکي مفهوم جديدي نيست. ماشين هاي برقي هيبريدي سالهاست که در دسترس هستند و مدلهاي تمام برقي بالابر هيدروليکي، بيل مکانيکي، لودر، ليفتراک و ساير ماشين آلات سنگين در حال حاضر براي اجاره يا خريد در سراسر جهان در دسترس هستند. براي آشنايي بيشتر با مزاياي تجهيزات ساختماني برقي و انواع ماشين آلات ايجاد کننده موج در صنعت ، ادامه مطلب را مطالعه کنيد.
اگر تا به حال از يک سايت ساختماني فعال عبور کرده باشيد ، اکثر ماشين آلات سنگيني که مشاهده کرده ايد به احتمال زياد از سوخت ديزل استفاده مي کرده اند. در حالي که تجهيزات ساخت و ساز مجهز به ديزل هنوز در ايالات متحده غالب است ، مدلهاي تمام برقي بيش از آنچه تصور مي کنيد برجسته مي شوند و تمايل به نقش آفريني بيشتري دارند.
همچنین بخوانید: قیمت بالابر باری سنگین
وقتي صحبت از قابليت هاي کلي عملکرد مي شود ، تجهيزات تمام الکتريکي تقريباً مشابه ديزلي خود هستند. به عنوان مثال ، شرکت ولوو طي يک بيانيه اعلام کرد که مشخصات بيل مکانيکي برقي و لودر چرخ آن مشابه نسخه هاي ديزلي آنها است. تنها تفاوت ها عبارتند از وزن عملياتي بيشتر و افزايش اندک قدرت موتور مداوم براي تجهيزات الکتريکي آنها.
بزرگترين تفاوت بين تجهيزات برقي و ديزلي را مي توان در زير کاپوت پيدا کرد. تجهيزات برقي به جاي داشتن موتور ديزل و فن خنک کننده ، داراي بسته هاي باتري ليتيوم يوني قابل شارژ هستند. برخي از تجهيزات الکتريکي فاقد سيستمهاي هيدروليک سنتي هستند که در نمونه هاي ديزلي آنها يافت مي شود. به عنوان مثال، بيل مکانيکي ECV25 ولوو از محرک هاي خطي الکترومکانيکي براي تقويت بازويش استفاده مي کند تا نيروي مکانيکي.
تجهيزات برقي هيبريدي مثل بالابر چگالي توان موتور ديزلي را با قابليت کاهش آلايندگي باتري ترکيب مي کند. اين موتور داراي يک موتور ديزلي کوچکتر در کنار باتري قابل شارژ و موتور الکتريکي است که آن را براي مشاغل با شدت بالا و مکانهايي که نياز به آلايندگي کم دارند ايده آل مي کند.
همچنین بخوانید: آسانسور هیدرولیکی
درايوهاي هيبريدي هنوز سوخت ديزل را مي سوزانند ، اما مي توانند انرژي را بازيابي و استفاده مجدد کنند که در غير اين صورت به عنوان گرما هدر مي رود. اين باعث مي شود سيستم خنک کننده کوچکتري ايجاد شود و يک دستگاه کارآمدتر ايجاد شود. در واقع ، لودر هيبريدي LX1 بيست تني ولوو 50 درصد کارآمدتر از لودر ديزلي معمولي 25 تن است.
انتقال به تجهيزات تمام الکتريکي براي شرکت هاي ساختماني و محيط زيستي بيش از يک مزيت به همراه دارد. 3 مزيت برتر ماشين آلات سنگين برقي عبارتند از :
• کاهش انتشار کربن : از آنجا که تجهيزات ساخت و ساز الکتريکي به بنزين يا سوخت ديزل متکي نيستند ، انتشار کربن بدون صفر را ارائه مي دهد و شيوه هاي ساخت و ساز پايدار را ترويج مي کند. اين يک مزيت بسيار ضروري است، صنعت ساختمان در حال حاضر حدود 39 درصد از انتشار CO2 جهان مربوط به انرژي را به خود اختصاص مي دهد و در پذيرش فناوري هاي سبزتر بسيار مشهور است. ماشين آلات تمام الکتريکي متکي به باتري هاي ليتيوم يوني هستند و به طور موثر نياز به سوخت هاي فسيلي را برطرف مي کنند. اين ماشين هاي مجهز به باتري براي شرکت هايي که در مناطق داراي محدوديت انتشار گازهاي گلخانه اي فعاليت مي کنند و استفاده از ماشين هاي ديزلي را ممنوع مي کنند ، الزامي است.
• آلودگي صوتي کمتر : آلودگي صوتي يک موضوع گسترده در صنعت ساختمان است. ماشين آلات پر سر و صدا نه تنها صداي ناخواسته اي براي افرادي که در محل کار ساختمان زندگي مي کنند و کار مي کنند ايجاد مي کند ، بلکه سلامت کارگران ساختماني را که به طور مرتب در معرض آن هستند به خطر مي اندازد. قرار گرفتن در معرض سر و صداي ثابت بيش از 85 دسي بل براي بيش از هشت ساعت مي تواند خطرناک باشد و کارگران ساختماني بيشتر در معرض خطر هستند. خوشبختانه تجهيزات ساخت و ساز الکتريکي بسيار بي سر و صدا تر از ماشين هاي سنتي با سوخت ديزل هستند. از آنجا که تجهيزات الکتريکي فاقد موتور ديزل و فن خنک کننده هستند ، سر و صداي کمتري دارند و ارتعاشات کمتري دارند. اين کار باعث مي شود ماشين ها ايمن تر عمل کنند و کارگران ساختماني در پايان روز احساس خستگي کمتري مي کنند.
• هزينه کمتر پروژه ها : تجهيزات ساختماني برقي مزاياي اضافي کاهش هزينه هاي بلند مدت براي شرکت هاي ساختماني را به همراه دارد. تجهيزات تمام الکتريکي نه تنها هزينه سوخت را حذف مي کنند بلکه هزينه هاي کلي کار را نيز به دليل زمان کم موتور کاهش مي دهند. با تجهيزات مجهز به ديزل ، زمان کارکرد زياد موتور در حالي که دستگاه بيکار است جمع مي شود. از طرف ديگر ، تجهيزات برقي به محض اينکه اپراتور دستگاه را متوقف مي کند ، خاموش مي شود و هيچ زمان کار اضافي جمع نمي شود. تجهيزات ساختماني برقي نيز هزينه نگهداري کمتري دارند. باتري هاي ليتيوم يوني و موتورهاي الکتريکي عملاً فاقد تعمير و نگهداري هستند و ماشين هاي الکتريکي به طور معمول قطعات بسيار کمتري نسبت به مدل هاي ديزلي دارند. اين امر هم زمان کلي صرف تعمير و نگهداري و هم هزينه تعويض قطعات را کاهش مي دهد.
صنعت ساختمان اغلب در اتخاذ فناوري جديد دير عمل مي کند ، بنابراين در حال حاضر همه ماشين ها يک مدل الکتريکي در بازار ندارند. با اين حال ، توليد کنندگان تجهيزات به تدريج مدل هاي جديدي را با پيشرفت تکنولوژي ارائه مي دهند. انواع تجهيزات برقي که در حال حاضر براي اجاره ، خريد يا پيش سفارش در دسترس هستند عبارتند از :
بيل مکانيکي برقي يکي از اولين ماشينهاي تمام الکتريکي بود که براي اولين بار در عموم عرضه شد. در سال 2017 شرکت ولوو نمونه اوليه بيل مکانيکي EX02 خود را در اجلاس نوآوري گروه ولوو نشان داد. EX02 آلايندگي صفر توليد مي کرد و شامل دو باتري ليتيوم يوني به جاي موتور احتراق سنتي بود. مجموع باتري ها 38 کيلووات ساعت بود که انرژي کافي را براي ماشين به منظور هشت ساعت بين شارژ فراهم مي کرد. در حالي که مدل EX02 فقط يک نمونه اوليه بود که هرگز براي استفاده تجاري در دسترس نبود ، ولوو از آن زمان بيل مکانيکي ECR25 Electric را ارائه داد. اين مدل در حال حاضر براي پيش رزرو در ايالات متحده و کانادا در دسترس است و اين شرکت قصد دارد اولين تحويل ها را در ژوئن 2022 انجام دهد. شرکتهايي مانند Caterpillar ، Bobcat ، Doosan ، Hyundai و JCB نيز در سالهاي اخير بيل مکانيکي الکتريکي را معرفي کرده اند و احتمالاً با افزايش تقاضا براي ماشين آلات سنگين تمام الکتريکي اين روند ادامه خواهد يافت.
از آنجا که لودرهاي چرخ داراي اندازه ها و سبک هاي مختلفي هستند و در اکثر پروژ هاي هاي ساختماني يافت مي شوند ، سازندگان تجهيزات سريعاً مدلهاي تمام برقي را توسعه دادند. ولوو لودر چرخ دار جمع و جور L25 Electric را به مجموعه تمام برقي خود اضافه کرد و شرکتهايي مانند Wacker Neuson و Schffer مدلهاي خود را در پنج سال گذشته رونمايي کردند.
Schffer 24E که به عنوان اولين لودر چرخ دار برقي جهان با استفاده از فناوري ليتيوم يون تبليغ مي شود ، از دو باتري ليتيوم يوني تغذيه مي کند و داراي دو موتور هيدروليک است. اين دستگاه کوچک و بي صدا است و براي کارهاي تعمير و نگهداري در مناطق مسکوني حساس به سر و صدا مناسب است. طراحي سبک آن باعث مي شود به راحتي بر روي تريلر خودرو بارگذاري شود و به راحتي بين کارگاه هاي ساخت و ساز حمل شود.
بزرگترين خودروي برقي جهان يک کاميون معدني 45 تني است که توسط سازنده آلماني Kuhn Schweiz طراحي شده است. اين کاميون تمام الکتريکي که به طور رسمي Elektro Dumper ناميده مي شود ، براي حمل سنگ مارلين استفاده مي شود و به دليل سيستم ترمز احيا کننده ، هرگز نيازي به شارژ مجدد ندارد. هنگامي که کاميون از يک تپه پايين مي آيد ، سيستم ترمز انرژي ايجاد شده توسط حرکت سرازيري را بازيابي مي کند و آن را در بسته باتري 600 کيلووات بر ساعت کاميون ذخيره مي کند. در حالي که Elektro Dumper در حال حاضر يک ماشين منحصر به فرد است ، توليد کنندگان تجهيزات ديگر نسخه هاي خود را از کاميون معدن الکتريکي منتشر کرده اند. به عنوان مثال ، Epiroc يک کاميون ميني برقي را ارائه مي دهد که براي کاربردهاي زيرزميني طراحي شده است.
از آنجا که بالابر هيدروليکي و ليفتراک ها کوچکتر از انواع ديگر ماشين آلات سنگين هستند ، توليدکنندگان هنگام ايجاد مدلهاي تمام برقي با موانع کمتري روبرو شدند. تويوتا در حال حاضر پنج مدل برقي ليفتراک ارائه مي دهد و Cat اخيراً چهار ليفتراک برقي به خط توليد خود اضافه کرده است. با وارد شدن محصولات بيشتر به بازار ، بازار به تدريج براي توليدکنندگان ليفتراک برقي رقابتي تر مي شود. در تلاش براي جلو افتادن از رقابت ، Cat خط بالابرهاي برقي خود را با يادآوري سرويس داخلي ، نظارت بر سيستم در حال حرکت و فناوري تشخيص خود مجهز کرد. Greenland Technologies همچنين اخيراً خط جديدي از ليفتراک ليتيوم برقي را راه اندازي کرده است و تحويل آن در سپتامبر 2021 براي خريداران آمريکاي شمالي آغاز مي شود.
تجهيزات ساخت و ساز الکتريکي در ايالات متحده هنوز در مراحل ابتدايي است ، اما به احتمال زياد اين امر طي چند دهه آينده تغيير خواهد کرد. در سال 2004 ، آژانس حفاظت از محيط زيست (EPA) آخرين مرحله چهار رويکرد خود براي کاهش انتشار کربن را منتشر کرد و موتورهاي ديزلي جديد را براي توليد اکسيدهاي نيتروژن و ذرات معلق به سطوح آلايندگي نزديک به صفر محدود کرد. اين امر منجر به افزايش تجهيزات هيبريدي جديد شد که باعث کاهش آلايندگي در حالي که هنوز عملکرد مشابه مدلهاي قبلي را داشت.
در حالي که EPA در حال حاضر برنامه اي براي انتشار مراحل بيشتر ندارد ، اتحاديه اروپا با استانداردهاي مرحله پنجم آلايندگي هاي غير جاده اي در سال 2016 پيش رفت تا ميزان انتشار ذرات معلق را بيشتر محدود کند. اين تغييرات مي تواند محدوديت هاي آينده را برانگيزد و بسياري از توليدکنندگان تجهيزات در تلاش هستند تا جلوتر بمانند. ممکن است آينده اي تمام الکتريکي براي صنعت ساختمان غير واقعي به نظر برسد ، اما کاملاً دور از دسترس نيست. به عنوان مثال ، صنعت خودرو در حال حاضر براي انتقال به خودروهاي برقي تلاش مي کند. نروژ ، دانمارک ، ايسلند و ديگر کشورهاي اتحاديه اروپا اعلام کرده اند که قصد دارند فروش خودروهاي مجهز به گازوئيل و ديزل را تا سال 2025 ممنوع کنند و کشورهاي بيشتري نيز به سرعت از آن پيروي مي کنند. تجهيزات ساختماني تمام الکتريک قبلاً ثابت کرده است که مي تواند در کنار کاهش هزينه ها و انتشار گازهاي گلخانه اي ، با ماشين هاي ديزلي همگام باشد. دفعه بعد که نياز به اجاره ليفتراک ، لودر چرخ يا ساير تجهيزات ساختماني داريد ، مدل هيبريدي يا برقي را انتخاب کنيد. اين کار هزينه هاي پروژه شما را کاهش مي دهد و به صنعت ساختمان به سمت آينده اي آرام تر و سبزتر کمک مي کند.