• 53806- 021
  • تهران، کیلومتر ده جاده قدیم کرج، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار شهید ابوالقاسم، خیابان صنوبر دوم جنوبی، میدان فلسطین، انتهای خیابان سیزده آبان غربی، پلاک22 و 24

جزییات ساخت یک بالابر هیدرولیکی

در ساخت يک بالابر هيدروليکی از قطعات و مواد اوليه خاصي استفاده مي شود. پرداختن هر چه بيشتر به جزييات ساخت و استفاده از مواد اوليه مرغوب منتج به محصولي با کيفيت تر خواهد شد. اصولاً بالابر هيدروليکی براي جابجايي افراد يا بار در ارتفاع کاربرد دارد بنابراين اهميت دادن به اين مورد ضروري است تا از آسيب هاي مالي و جاني جلوگيري گردد. همچنين کارکرد هر چه بهتر يک دستگاه مطلوب هر استفاده کننده اي خواهد بود.

همچنین بخوانید: انواع بالابر خانگی

مواد اوليه

از جنبه عمومی بالابر هيدروليکی به دو نوع ثابت و متحرک تقسيم مي شود که هر کدام نيز انواع گوناگوني دارند. غالباً مواد و اجناس بکار رفته در هر نوع آن تفاوتي با هم ندارند، اين جزييات ساخت است که آنها را از هم متمايز مي نمايد. مواد اوليه اي که در ساخت يک بالابر ثابت بکار مي رود معمولاً از فلزات مستحکم مثل آهن ، فولاد ، استيل و سيالاتي همچون روغن هيدروليکي هستند. قطعات تشکيل دهنده آن نيز شامل موارد زير هستند:

– اسکلت و بدنه اصلي : شامل اسکلتي است که روي بنا و داخل زمين نصب شده و کليه بالابر روي آن سوار مي شود. درواقع تحمل وزن دستگاه و بار و نفرات روي آن است. جنس آن از آهن و فولاد مستحکم بوده که پوشش رنگ دارد. در بدنه اصلي کابين يا سکو نيز وجود دارد که جنس آنها نيز مشابه اسکلت اصلي است و قسمتي است که نفرات يا بار روي آن سوار شده و در ارتفاع جابجا مي شوند. همچنين در بدنه اصلي ريل هايي وجود دارد که روي اسکلت در راستاي عمود نصب شده و بواسطه قطعه اي به نام کفشک کابين را به بالا و پايين هدايت مي نمايد. اين ريل ها به ريل هاي آسانسوري معروف هستند و اندازه هاي مختلفي دارند مثل ريل T9 يا ريل T16 و کفشک مورد استفاده نيز از جنس تفلون فشرده مي باشد که جداره هاي داخلي آن لاستيکي هستند. همچنين کفشک هايي با چرخک هاي متحرک و غلطان وجود دارند که در برخي انواع بالابر کاربرد دارند.

– واسطه انتقال نيرو : شامل قطعاتي مثل جک هيدروليک ، شلنگ ، قرقره ، زنجير و سيم بکسل هستند که نيروي توليد توسط پاور يونيت را به سکو منتقل مي کنند. جک هيدروليک شامل يک سيلندر آهني با ابعاد متفاوت هست که درون آن پيستوني به نام شفت و از جنس فولاد کروم کاري شده قرار دارد. زنجيرهاي آهني داراي تحمل نيروي بالايي در حدود 40 کيلو نيوتن هستند همچنين سيم بکسل ها تحمل نيروي حداقل 20 کيلو نيوتن را دارا هستند. زنجير و سيم بکسل حول صفحات دوراني به نام قرقره گردش پيدا مي کنند. قرقره ها از جنس فولاد آبکاري شده و داراي قدرت تحمل بار بالايي هستند. درون شلنگ هاي هيدروليکي سيال وجود دارد که نيرو را از موتور به جک منتقل مي کند. شلنگ ها معمولاً لاستيکي بوده و سر و ته آنها توسط بست هاي هيدروليکي بسته شده است که به آن پرس شده اند. لازم به ذکر است که تمام قطعات نامبرده داراي استاندارد و تأييديه هاي لازم هستند.

– پاور يونيت : وظيفه توليد نيروي هيدروليک در بالابر را به عهده دارد و از قطعاتي مثل الکتروموتور ، پمپ هيدروليک ، شير برقي و اتصالات تشکيل شده است. موتور برقي همانند ساير موتورهاي متداول از يک سيم پيچي با روکش فلزي خنک شونده ساخته شده است. پمپ و شير برقي هم ساير لوازم برقي اين مجموعه هستند. تمامي اين قطعات وظيفه انتقال سيال را از داخل مخزن روغن به شلنگ ها و نهايتاً جک هيدروليک دارند. مخزن روغن مثل يک جعبه فلزي بزرگ مي باشد که سيال اصلي درون آن قرار مي گيرد.

– پوشش : قطعات و اجزاي مختلف يک بالابر به منظور مقاومت و طول عمر بيشتر رنگ مي شوند. رنگ بکار رفته از نوع رنگ خودرو يا اپوکسي است که با دستورات مهندسي خاصي ساخته مي شود.

مواد اوليه و قطعات مورد استفاده در يک بالابر متحرک نيز همانند نوع ثابت آن مي باشد با اين تفاوت که در برخي انواع بالابر متحرک از ريل هاي آلومينيومي نيز استفاده مي شود. جدا از اين تمام بالابرهاي متحرک مجهز به چرخ جهت حرکت هستند. چرخ ها به انواع خودرويي و کارگاهي تقسيم مي شوند. چرخ خودرويي همانند چرخ هاي اتومبيل لاستيکي هستند و چرخ هاي کارگاهي از جنس هاي متفاوتي مثل لاستيک فشرده، پلي اورتان و استيل سخت هستند.

کيفيت تمامي اجناس و قطعات ذکر شده بسيار حايز اهميت هستند چرا که در بالابر نفربر ارتباط مستقيم با جان افراد داشته و در بالابر باري نيز سلامت اجناس و بار و حفظ ارزش منابع مطرح است.

جزییات ساخت یک بالابر هیدرولیکی
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط