• 53806- 021
  • تهران، کیلومتر ده جاده قدیم کرج، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار شهید ابوالقاسم، خیابان صنوبر دوم جنوبی، میدان فلسطین، انتهای خیابان سیزده آبان غربی، پلاک22 و 24

انواع استاکر

 

مقدمه

استاکر يک دستگاه جهت حمل بار مي باشد که عمدتاً در انبارها و کارخانه ها استفاده مي شود. اين وسيله يکي از مقدماتي ترين ابزار جابجايي پالت است و پالت ها را کاملا ايمن و مرتب از کف برداشته و در نقطه مورد نظر و يا بالعکس قرار مي دهد. ساختار اصلي آن به اين صورت است که يک تنه ايستاده روي پايه هاي افقي در سطح زمين استوار گرديده و روي تنه 2 عدد شاخک متحرک به صورت افقي و در راستاي پايه هاي زميني سوار شده است. شاخک ها بواسطه نيروي جک هيدروليک در راستاي عمود بالا و پايين مي شوند. نيروي جک هيدروليک و حرکت شاخک ها مي تواند بصورت دستي و يا توسط نيروي الکتريکي ايجاد گردد. استاکر را مي توان وسيله اي مابين جک پالت و ليفتراک دانست، با اين تفاوت که نسبت به جک پالت توانايي جابجايي پالت در ارتفاع بيشتري را داشته و در مقايسه با ليفتراک گزينه بسيار اقتصادي تري محسوب مي گردد اما يقيناً نمي توان انتظار عملکرد ليفتراک را از آن داشت. اصولاً هر يک از اين تجهيزات انبارداري بنا به دليلي توليد شده و هر کدام توجيه خود در امر جابجايي بار را دارند. جک پالت فقط جهت جابجايي پالت در سطح زمين مورد استفاده قرار مي گيرد در صورتيکه از استاکر براي جابجايي پالت در ارتفاع بيشتر و همينطور بارگذاري در طبقات و قفسه ها استفاده مي شود. ليفتراک را نيز همين کار را در شرايطي متفاوت و با حجم بسيار بالاتري از ظرفيت و همينطور ارتفاع، انجام مي دهد. ولي بايد دقت کرد شايد در جايي که جک پالت يا استاکر قادر به فعاليت هستند، مثل انبارهاي کوچک يا مابين قفسه هاي باريک، ليفتراک نتواند حرکت کند و کارايي لازم را نداشته باشد. اسامي ديگري که براي توصيف استاکر مورد استفاده قرار مي گيرند عبارتند از : استاکر تراک ، استک تراک و ليفتراک کوچک.

انواع استاکر

– استاکر دستي

نوع عمومي و متدوال و استاندارد استاکر مي باشد که به ليفتراک دستي نيز شناخته مي شود و ارتفاع و ظرفيت هاي متنوعي دارد. جدا از ظرفيت و ارتفاع بالابري، اندازه و فاصله شاخک ها در مدل هاي مختلف استاکر دستی ، متفاوت است. در جدول ذيل به جزييات بيشتري از مشخصات استاکر دستی اشاره شده است :

نوعي استاکر دستي با عنوان بشکه گير يا رول گير وجود دارد که با مشخصات فوق تفاوت دارد. در واقع مکانيزم عملکرد آن مشابه است ولي تفاوت اصلي در شاخک ها مي باشد. شاخک هاي استاکر بشکه گیر بجاي اينکه زير پالت قرار بگيرند، داراي گيرنده هايي هستند که اجسام را گرفته و بالا يا پايين مي آورند.

– استاکر نيمه برقي

در استاکر نیمه برقی عمليات بارگيري توسط الکتروموتورهيدروليکي و حرکت دستگاه بصورت دستي انجام مي گيرد. در واقع در زمان بارگيري شاخک ها توسط نيروي جک هيدروليک که توسط موتور برقي تأمين مي شود، بالا و پايين مي گردند. که خود نيروي الکتريکي توسط برق شهري و يا باتري قابل شارژ تأمين مي گردد. جزييات بيشتر اين نوع استاکر نيز در جدول ذيل مشخص است :

– استاکر تمام برقي

اين مدل را مي توان مدل اتوماتيک استاکر ناميد و اصطلاحاً استاکر خودران نامیده می شود. اين وسيله توسط نيروي برق حرکت کرده و عمليات بارگيري و بارگذاري نيز توسط جک هيدروليکي که بواسطه نيروي برق کار مي کند، انجام مي گردد. اين نوع استاکر داراي مدل هاي مختلفي است که در اينجا به ذکر عنوان آنها بسنده مي کنيم : 1- استاکر برقي استاندارد 2- استاکر برقي پياده 3- استاکر برقي سوار 4- استاکر برقي بازشونده 5- استاکر برقي شمارنده ترازودار

همانطور که ذکر شد اين نوع استاکر داراي دو نوع کلي سوار و پياده مي باشد. سوار به اين معني که اپراتور دستگاه همراه با بار سوار بر دستگاه مي شود و پياده به اين معني که خود اپراتور همراه با دستگاه پياده حرکت مي کند. جزييات بيشتر در جدول ذيل مشخص است :

انواع استاکر
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط

ادامه مطلب
معرفی و خرید انواع راهبند برقی

معرفی و خرید انواع راهبند برقی

راهبند برقی یک دستگاه مکانیکی است که برای کنترل و مدیریت تردد وسایل نقلیه در ورودی ها و خروجی ها
استفاده می شود. برای مشاهده و خرید انواع راهبند برقی کلیک کنید

ادامه مطلب
بالابر چیست؟

بالابر چیست؟

بالابر به وسیله ای گفته می شود که برای حمل بار و نفر در ارتفاعات استفاده می شود. برای مطالعه
بیشتر در خصوص انواع و کاربرد بالابر وارد سایت آسیابرج شوید.